Concentració en València contra la Macrogranja de la Vall d’Uixó

Des de la Campanya Macrogranjas NO, formada per Ecologistes en Acció, Firdays for Future i València Animal Save entre d’altres, hem organitzat aquest divendres, 17 d’octubre, en València, una acció contra l’establiment de l’explotació avícola.

En aquesta ocasió s’ha organitzat una performance en el mateix centre de la capital valenciana. En ella hi figuraven diversos activistes amb cartells informatius i caretes que simulaven pollastres de la raça bróiler. Amb això es pretenia cridar l’atenció del públic e informar sobre el perjudici de la citada macrogranja.

Visió general de l'acció

Es tracta d’una macrogranja dedicada a l’engreixament de pollastres bróiler, amb una capacitat de 150.000 aus per cicle, el que suposa un total de 850.000 per any. Així doncs, Ecologistes en Acció considera que “en temps de emergència climàtica entenem com no procedent la autorització de noves instal·lacions amb responsabilitat directa, calculada i quantificable de provocar emissions perjudicials per a l’entorn pròxim i atmosfera en general”. Es preveu que les tres naus de al nova explotació emeten més de deu tones de amoniac a l’any.

A finals d’agost tramitaren al·legacions contra aquest projecte i encara no tenen una resposta per part de Conselleria. Per això han començat una recollida de signatures a través de  Change.org

És de dir que l’acció ha coincidit en temps amb el dia de l’alimentació; motiu íntimament relacionat amb la campanya. Doncs des de la mateixa pensen que la Transició Ecològica ha de comportar una Transició Alimentaria.